Na rynku jest już dostępny żółty przewodnik kulinarny Gault et Millau 2016. Z przyjemnością informujemy, że znalazła się w nim również Restauracja Destylarnia. Jakość miejsca i serwowanych w nim dań inspektorzy przewodnika ocenili na dwie czapki, przyznając nam 13/20 punktów.
W przewodniku zrecenzowano 390 restauracji, 102 hotele i pensjonaty oraz 123 produkty lokalne.
Przewodnik Gault&Millau to jedna z dwóch niezwykle prestiżowych serii wydawniczych (obok przewodnika Michelin) recenzujących rynek gastronomiczny. Miejsca w przewodniku nie można sobie kupić i nie da się umówić wizyty inspektora dokonującego ocen. Oceny wystawiane są w skali od 1 do 20, a do przewodnika trafiają głównie lokale, które zdobyły co najmniej 10 punktów.
Nazwa przewodnika pochodzi od nazwisk jego twórców, dwóch krytyków kulinarnych. Byli to Henri Gault (1929–2000) i Christian Millau (1965-). Trudna, francuska nazwa powinna być wymawiana jako: [go e mijo].