Dawid Łagowski od wielu lat budował reputację Restauracji Destylarnia Pałacu Mierzęcin.
Kreatywnie łącząc smaki, tworzył dania inspirowane również kuchnią regionu Lubuskiego, w których wykorzystywał składniki pochodzące od lokalnych dostawców. Dania te są znane wielu naszym gościom, którzy mieli okazję delektować się nimi podczas pobytów w Pałacu Mierzęcin. Restauracja Destylarnia kierowana przez Dawida Łagowskiego jako Szefa Kuchni otrzymała wiele prestiżowych wyróżnień. Hermes 2013 dla Najlepszej Restauracji w Regionie, GRAND AWARD – TRZY WIDELCE 2014 i 2015 – najwyższe wyróżnienie w konkursie Poland 100 Best Restaurants, dwie czapki w przewodniku Gault & Millau, Food Business Award oraz rekomendację SLOW FOOD.
– Doceniamy i szanujemy wkład Dawida Łagowskiego w budowanie gastronomicznej renomy Pałacu Mierzęcin. Jesteśmy mu wdzięczni za serce włożone w pracę i kreatywne podeście do prowadzenia restauracji Destylarnia i Pałacowej. Po owocnych latach współpracy nadszedł czas na zmiany, w związku z czym, wspólnie postanowiliśmy o zakończeniu współpracy z Dawidem. – mówi Tomasz Schulz, Dyrektor Pałacu Mierzęcin. Ustaliliśmy, że Dawid Łagowski pozostanie na stanowisku Szefa Kuchni jeszcze jakiś czas, co pozwoli płynnie przekazać obowiązki następcy.