Na początku marca 2020 r do zespołu Pałacu Mierzęcin dołączył po kilku letniej przerwie Paweł Salamon i objął stanowisko Szefa Kuchni Pałacu. Ponownie zagościł w Restauracji Destylarnia, gdzie przed kilku laty zdobywał uznanie Gości i doskonale łączył smaki komponowanych z lokalnych produktów dań, z winami z Winnicy Pałac Mierzęcin.
"Nasze drogi kolejny raz wyznaczają nową perspektywę. Po intensywnych i pełnych doświadczeń kilku latach spędzonych w budowaniu marki Hotelu Smolarnia , zdecydowałem się przyjąć propozycje współpracy z dobrze mi znanym obiektem i zaufanymi ludźmi. To kolejny rozdział w mojej drodze zawodowej, z którą wiążę wspólne ambitne plany." – zapewnia Paweł Salamon.
Ciepło przyjęty przez zespół i Gości Paweł Salamon przedstawił swoją wizję restauracji jako miejsca, w którym lokalny, świeży, sezonowy produkt będzie podstawą do tworzenia niezapomnianych kompozycji smakowych a bliskość natury i winnicy wyznaczy nowe kierunki kulinarnych poszukiwań.